(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Třípatrový bublaninový dort

Potřebné ingredience
2 dl mléka, 4 vejce, 160 g pískového cukru, 120 g polohrubé mouky, 100 g borůvek, 100 g rybízu, 2 meruňky, 1 lžíce kakaa, špetka soli, tuk a hrubá mouka na vymaz. a vysyp. plechu.
NA DOKONČENÍ: krémovou vanilkovou náplň v sáčku (či udělat domácí), moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Z bílků a soli uděláme sníh. Vešleháme 1/3 cukru, žloutky posypané moukou a zbylý cukr. Nakonec do těsta vmícháme prosátou mouku a zředíme je mlékem.
Těsto rozděláme na 3 díly. Jeden díl obarvíme kakaem, zbylé 2 necháme světlé. Těsto nalijeme do 3 forem (menší plech), které vymažeme máslem a vysypeme hr. moukou. Na bublaniny nasypeme na každou jiné ovoce a upečeme je v troubě vyhřáté na 175 stupňů dozlatova. Ještě vlažné korpusy vyklopíme z pekáčů a nakrájíme z nich stejně velké čtverce.
Čtverce spojíme k sobě krémovou náplní buď doma připravenou nebo udělanou podle návodu na obale (kupovaná). Hotový koláč necháme hodinu odležet. Před podáváním pocukrujeme.
VYCHYTÁVKY:
- pod všechny korpusy, se kterými chceme později manipulovat, dáváme do formy na pečící papír.
- základem dobrého koláče je dobré těsto. Těsto bude kypré, když do něj budeme dávat prosátou mouku.
- těsto nakypří také sníh z bílků a špetky soli, proto by měl sníh být tuhý, aby tvořil pevné lesklé špičky.
Těsto rozděláme na 3 díly. Jeden díl obarvíme kakaem, zbylé 2 necháme světlé. Těsto nalijeme do 3 forem (menší plech), které vymažeme máslem a vysypeme hr. moukou. Na bublaniny nasypeme na každou jiné ovoce a upečeme je v troubě vyhřáté na 175 stupňů dozlatova. Ještě vlažné korpusy vyklopíme z pekáčů a nakrájíme z nich stejně velké čtverce.
Čtverce spojíme k sobě krémovou náplní buď doma připravenou nebo udělanou podle návodu na obale (kupovaná). Hotový koláč necháme hodinu odležet. Před podáváním pocukrujeme.
VYCHYTÁVKY:
- pod všechny korpusy, se kterými chceme později manipulovat, dáváme do formy na pečící papír.
- základem dobrého koláče je dobré těsto. Těsto bude kypré, když do něj budeme dávat prosátou mouku.
- těsto nakypří také sníh z bílků a špetky soli, proto by měl sníh být tuhý, aby tvořil pevné lesklé špičky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

tygrova
(upraveno)
20. 2. 2009, 8:44




nahlásit

pipuška
(upraveno)
20. 2. 2009, 8:44


nahlásit

avynka
(upraveno)
20. 2. 2009, 22:30
@pipuška
...opravdu to vypadá moc lákavě a snad to ani nebude tak složité na přípravu
. Někdy se do toho taky pustím
. Teď mám půjčené nějaké časopisy od kámošky, tak se zajímavými recepty se tu podělím. Já sice zrovna moc nepeču, ale jsou tu mamky - cukrářky, které by to mohly třeba chtít zkusit
.


![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)

nahlásit